V Slovenskom raji sprístupnia cez víkend pre turistov Gačovskú skalu

27.06.2013 Rožňava

Stratená 27. júna (TASR) - Výstup na Gačovskú skalu situovanú na juhu Slovenského raja by si nemali nechať ujsť priaznivci turistiky počas nadchádzajúceho víkendu. Spomínaný vrchol ponúkajúci výhľady na okolie s priehradou Palcmanská Maša je totiž počas roka bez osobného sprievodcu neprístupný.

"Sobotňajšia akcia Pešo v Raji sa začína o 10.30 h pred hotelom Priehrada v Dedinkách. Odtiaľ pôjdu turisti cez Zejmarskú roklinu na vrch Geravy, kde na nich čaká zábavný program a guláš. Približne o 14.00 h potom spoločne so sprievodcom prejdú cez Gačovskú skalu späť do Dediniek," informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj Ondrej Lunter.

Ako ďalej uviedol, pripravovaná akcia je vhodná pre turistov zo všetkých smerov. "Vlak z Červenej skaly do Dediniek vyráža o 9.30 h, autobus z Dobšinej o 7.40 h. Späť ide z Dediniek do Červenej skaly vlak o 16.00 h, do Dobšinej ide autobus zo Stratenej o 20.41 h. Turisti zo severu môžu na Geravy doraziť turistickými trasami z Čingova a Podlesku."
 

Vyberte región